Pazartesi, Nisan 24, 2006

Fareli köyün davulcusu...












Sigur Ros'un geçen yıl çıkardığı Takk (Teşekkürler) adlı albümünden bir parçaya, Glosoli'ye yaptığı muhteşem video... Klibi, daha önceleri GusGus grubunun 'filmci' kanadını oluşturan Stefan Arni-Siggi Kinski ikilisi yönetmiş, görüntü yönetmenliğini ise Chris Soos üstlenmiş. Bir sinematografi harikası olan videonun nispeten düşük çözünürlüklü bir versiyonunu buradan indirebilirsiniz... Meraklıları aynı sayfadan, grup üyeleriyle yapılmış söyleşilerden oluşan 30 dakikalik bir 'belgesel'e de ulaşabilir.
Öte yandan; Reha Erdem'in ilk gösterimi 25. İstanbul Film Festivali'nde yapılan taze filmi 5 Vakit'in hem içerik hem de estetik yönünden, Glosoli klibiyle şaşırtıcı bir ruh kardeşliği taşıdığını belirtmeden edemeyeceğim. Erdem'in bu güzelim filminde müziğin biraz 'overdose'a kaçması da bir tesadüf mü acaba? Tesadüf ya da değil, akranlığın böylesine can kurban!
Böylece sinema vs başlıklı bu deryaya, müzikle sinemanın flört
ettiği kıyılardan açılıyoruz sevgili seyirci/dinleyici/okurlar... Tıpkı yukarıdaki çocukların birazdan yapacağı gibi.

4 yorum:

Blogger Ç. diyo ki...

harikasın. çok teşekkürler video linki için! çok sevindim! iyi bloglamalar diliyorum, diğer yazıların takibinde olduğumu söylüyorum.

25 Nisan, 2006 16:36  
Blogger gadjo diyo ki...

ilk entry'ye boylesine hos bir yorum almak ne guzel! o şirin blogundaki linklere 'gadjo'yu eklemen ise ayri bir incelik. sevgili ç., onur ve cesaret verdiniz. asil ben tesekkur ederim, efenim...

26 Nisan, 2006 00:41  
Anonymous Adsız diyo ki...

böyle bir grup ve müzik için kesinlikle böyle bir video olmalıydı. çok başarılı.

26 Nisan, 2006 13:01  
Blogger Ç. diyo ki...

rica ederim. ne demek. ben teşekkür ederim gene.

27 Nisan, 2006 17:10  

Yorum Gönder

<< Home