Çarşamba, Nisan 26, 2006

Cannes'daki Çingeneler

.Anlaşılan, medyamız bu sene cümbür cemaat Cannes'a üşüşecek. Eh, haksız da değiller. İklimler'in festivalin yarışma bölümüne seçilmesi, başlı başına bir gündem. Belma Baş'ın kısa filmi "Poyraz"ın başarısı da habercilerin gözünden kaçmadı, neyse ki. Hatta Paris'te sinema okuyan Deniz Gamze Ergüven'in "Bir Damla Su" adlı kısa filminin varlığını bile fark edenler oldu tek tük.
Lakin bir isim daha var ki, şahsen "flaş, flaş, flaş..." nidalarıyla duyurulmasını bekledim, ama nafile. Kültür-sanat ve de magazin editörlerinin kulağına buradan fısıldayalım o zaman: Bu sene Cannes'da, Birol Ünel de var! Hem de festivalin kapanış filminde, Asia Argento ile birlikte rol aldığı son filmiyle. Kendisi de bir Çingene olan Cezayir doğumlu Tony Gatlif'in (ki bendenizin isim babası olur kendileri) Transylvania adlı son yapıtında Ünel, Tchangalo adlı bir Çingeneyi canlandırıyor. Oyuncunun, "Hayata nasıl bakıyorsunuz?" gibi akla ziyan soruları sabırla yanıtladığı bir söyleşisi için şuraya buyrun.

2 yorum:

Blogger Ç. diyo ki...

ben belki nis'e gideceğim cannes zamanlarında. ama halkın pek festivalden yararlanma durumu sözkonusu olmuyor diye bilmekteyim.

belki görürüm kırmızı halıyı ama. geçen sene kısmet olmamıştı. :)

08 Mayıs, 2006 02:36  
Blogger gadjo diyo ki...

ah, nis!.. günbatımında promenade'da (anglais miydi, neydi?) bir tur at benim için de!
cannes'da film izlemeyi falan düşleme bile - size davetiye bulacak çoook içerden bağlantilar yoksa tabi.. hatta, kimi zaman kırmızı halıyı görmek bile dert. ama cannes'a öylesine uğramaya değer bence, günübirlik.
ama, nis! ah nis! ne diim, iyi gezmeler ;)

10 Mayıs, 2006 00:15  

Yorum Gönder

<< Home