Cumartesi, Şubat 07, 2009

Der himmel über Berlin

Yolu Hindistan'a düşen herkesin kaldırım kenarlarında karşısına çıkan, ancak servis edildiği bardakları görünce tadına bakma hevesi uçup gidiveren bir içecek; şeker kamışı suyu. Brezilya Portekizce'sinde ona "garapa" deniyor. Kalorisi yüksek bir fakir içeceği; şekerli su gibi bir şey... Jose Padilha'nın "Garapa" adlı belgeseli (soldaki foto) dünyadaki açlık sorununa eğiliyor. "The Shock Doctrine" ise Michael Winterbottom ve Mat Whitecross'un aynı isimle değerli bir kitap yazan Naomi Klein'in teorisine dayanarak çektikleri bir başka belgesel; vahşi kapitalizmin, kökleri Friedman'cı liberalizme kadar giden yeni taktiklerini teşhir ediyor.
Berlinale'de iki elim kanda olsa kaçırmayacağım iki film. Yediğimi içtiğimi kendime, gördüklerimi bloga saklamak kaydıyla.
[Arzu edenlere, okuma ödevi niyetine: Film eleştirmeni olmayan bir kalemden sıkı bir film eleştirisi: Güz ve Sancısı]

Etiketler:

1 yorum:

Blogger Unknown diyo ki...

According to Stanford Medical, It is indeed the one and ONLY reason women in this country get to live 10 years more and weigh an average of 19 KG less than we do.

(Just so you know, it is not related to genetics or some hard exercise and absolutely EVERYTHING to do with "how" they are eating.)

P.S, What I said is "HOW", not "WHAT"...

Click this link to find out if this easy quiz can help you decipher your real weight loss possibility

03 Mart, 2020 19:19  

Yorum Gönder

<< Home