Pazar, Temmuz 30, 2006

İsrailli sinemacılardan Lübnanlı ve Filistinli sinemacılara mektup

“Biz aşağıda imzası bulunan İsrailli sinemacılar, Arap Sinema Bienali için Paris’te buluşan Arap sinemacıları selamlıyoruz. Şu anda ülkemizin ordusu tarafından kuşatılan ve bombalanan Lübnanlı ve Filistinli meslektaşlarımıza sizin aracılığınızla, bir dostluk ve dayanışma mesajı iletmek istiyoruz.

İsrail politikasının, son haftalarda yeni doruklara ulaşan vahşet ve zulmünü kesinlikle onaylamıyoruz. Hiçbir şey, Filistin’de devam eden işgal, kuşatma ve baskıyı haklı gösteremez. Hiçbir şey, Lübnan ve Gazze’de sivillerin bombalanarak altyapının tahrip edilmesini de haklı gösteremez.

Kendi aramızda izleyip elden ele dolaştırdığımız filmlerinizin, kendi gözlerimiz için son derece önemli olduğunu izninizle belirtmek isteriz. Onlar sizi daha iyi tanıyıp anlamamızı sağlıyor. Onlar sayesinde, ordumuzun şiddetini icra ettiği Gazze, Beyrut ve diğer yerlerdeki erkek, kadın ve çocuklar birer isim ve yüz kazanıyor. Size teşekkür etmek ve bütün zorluklara rağmen film çekmeye devam etmeniz için sizi cesaretlendirmek isteriz.

Kendi adımıza, giderek yükselen sesimiz ve kişisel eylemlerimizle, işgale duyduğumuz şiddetli tepkimizi filmlerimiz aracılığıyla ifade etmeye devam edeceğiz. Bölgenin bütün insanları için özgürlük, adalet ve eşitlik özlemimizi dile getirmeye de devam edeceğiz.”

Nurith Aviv, Ilil Alexander, Adi Arbel, Yael Bartana, Philippe Bellaiche, Simone Bitton, Michale Boganim, Amit Breuer, Shai Carmeli-Pollack, Sami S. Chetrit, Danae Elon, Anat Even, Jack Faber, Avner Fainguelernt, Ari Folman, Gali Gold, BZ Goldberg, Sharon Hamou, Amir Harel, Avraham Heffner, Rachel Leah Jones, Dalia Karpel, Avi Kleinberger, Elonor Kowarsky, Edna Kowarsky, Philippa Kowarsky, Ram Loevi, Avi Mograbi, Jud Neeman, David Ofek, Iris Rubin, Abraham Segal, Nurith Shareth, Julie Shlez, Eyal Sivan, Yael Shavit, Eran Torbiner, Osnat Trabelsi, Daniel Waxman, Keren Yedaya
>